2014-04-07

"Det är inte vårt fel!"

Det är polisens fel, lyder kommunalrådet Paul Lindvall analys av den senaste tidens upplopp i Linköping. "Det är inte acceptabelt att det här får fortsätta" summerar Lindvall läget.

Det är förstås praktiskt för en politiker från samma parti som landets statsminister att skylla allting på polisen, men det hade onekligen varit mer hederligt av Lindvall att idka en gnutta självkritik istället.

Det är politiker som Lindvall som tar tar de beslut som formar vår samtid och framtid, det är politiker som Lindvall som gjort det till en nationalsport att häva ur sig floskler fulla av kontradiktioner – men det är poliser som får stenar kastade på sig och det är, såklart, skattebetalarna som får stå för notan.

Det är såklart Paul Lindvalls fulla rätt att låtsas som att han själv, hans parti och hans yrkeskår inte har någon som helst skuld i det inträffade, men i så fall borde han åtminstone ha vett nog att hålla käft istället för att skylla problemen på den poliskår som det är hans partivän Beatrice Ask som drar upp riktlinjerna för.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Exp1, Exp2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.