2014-04-14

Ulf "KPML(r)" Bjereld

Tobias Billström måste "be om ursäkt" utbrister Ulf Bjereld indignerat efter att Sydsvenskan påstått att ett av migrationsministerns uttalanden skulle vara felaktigt.

Really, Bjereld? Om nu Sydsvenskans uppgifter stämmer och Billström faktiskt hade fel, vore det i så fall inte tillräckligt att Billström medgav detta? Måste varje politiker be om ursäkt varje gång det visar sig att vederbörande har haft fel? Eller är det kanske så, Ulf Bjereld, att detta endast gäller på invandringsområdet? Är det måhända så att vi svenskar, som ensamma står för 9,2 % av i-ländernas totala asylmottagande, har extra mycket att be om ursäkt för?

Eller är det kanske snarare så, Ulf Bjereld, att det är det faktum att media så ofta anlitar dig som "expertkommentator" trots att du står till vänster, är vad som är anmärkningsvärt i sammanhanget? Är det måhända så, Ulf Bjereld, att dina "analyser" i själva verket är regelrätt politiskt kampanjarbete inför valet?

Och var det inte så, Ulf Bjereld, att du länge var medlem i KPML(r)? Och är det inte så, Ulf Bjereld, att KPML(r) är ett parti som hyllar såväl massmördaren Stalin som den bindgalna mördarregimen i Nordkorea?

Så vem, Ulf Bjereld, är det som borde be om ursäkt egentligen? Är det Billström som borde be om ursäkt för ett misstag som han påstås ha begått? Eller är det kanske du, Ulf Bjereld, som borde be om ursäkt för ditt stöd för diktaturregimer med tiotals miljoner människoliv på sina samveten? Och borde kanske även media be om ursäkt, Ulf Bjereld, för att de gång på gång låter tendentiösa pajasar stå för de politiska analyserna? Finner inte du som statsvetare detta det minsta anmärkningsvärt?
DN1, DN2, DN3, DN4, Ab1, Dag1, Dag2, Dag3, NSk1, SMP1, SMP2, SvD1

1 kommentar:

  1. Peter Nicklasson15 april 2014 21:07

    Sydsvenskan är den som ljuger mest. Tidningen drevar mot Billström fast de vet att han inte kan svara med sanningen utan att framkalla ytterligare en "rasist-affär".
    Läs vad en skribent på Flashback skriver: https://www.flashback.org/sp48374923

    Djäkligt låg journalistik m a o!

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.