2014-05-13

De svarslösas vuvuzelor

Fackbas och riksdagskandidat (V) försvarar Ung vänsters
inblandning med att SD är "nazister"

Ett svenskt riksdagsparti förhindrades idag av ett gäng skränande antidemokrater från att hålla valmöte i Göteborg. Detta demokratiska haveri har inte genererat några politiska analyser i dagstidningarna, det enda avtrycket som detta lämnat i DN och SvD är en TT-notis. I denna kallas demokratisabotörerna för "motdemonstranter", ett ord som vi vanligtvis förknippar med personer som försöker störa nazistiska demonstrationer snarare än personer som försöker förstöra riksdagspartiers valmöten.

Ett annat sverigedemokratiskt möte – som är mer ihågkommet för att en förvirrad och brottsbelastad kvinna tryckte upp en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson – valde man istället att försöka omöjliggöra genom att blåsa i vuvuzelor. Hur det lät kan man höra 10 sekunder in i klippet nedan.

"Det finns ett skäl till att vänstern skyr en saklig diskussion om migrationsfrågorna", skrev Expressens Anna Dahlberg i en ledare i början av året, "den står helt svarslös". Vad som hände i Göteborg idag visar att vänstern inte bara står svarslös inför frågorna, delar av den gör dessutom allt för att förhinra att de överhuvudtaget ställs.

Relaterat: Er människosyn stinker
Läs också: Fredrik Antonsson, Anybody
SvD1, SvD2 DN1, DN2, DN3, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, NSk1, Re2, Re3, Re4, Re5, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, SVT