2014-05-02

Gilla olika, my a**!

När jag läser Nöjesguidens uppmärksammade artikel om inneställenas dörrvakter slås jag av två saker.

För det första slås jag av hur mycket vakternas föraktfulla utläggningar om "grabbgänget från Sundsvall" och "tjejerna från Huddinge" påminner om hur det politiska etablissemanget, ledarsidorna och de politiska analytikerna låter då de avfärdar alla som tycker fel, alla som röstar fel och alla som inte är tillräckligt genuscertifierade.

För det andra slås jag av det faktum att inneklubbar, liksom all annan vinstdrivande verksamhet, verkar enligt marknadens regler. Vill dörrvakterna inte släppa in några "rasifierade" förortsbor beror detta på att klubbarnas trendmedvetna klientel inte heller vill ha några "rasifierade" förortsbor där.

Detta är onekligen rätt intressant, med tanke på hur ofta samma trendiga nattklubbsklientel brukar sätta sig på höga hästar och basunera ut hur mycket de "gillar olika", och hur mycket de föraktar alla som inte gör det.


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, Ab1, Ab2, DN1, DN2, Ex1, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT1, LT2, Re1, SMP1

3 kommentarer:

 1. Plausible deniability. Visserligen visar eliten med sina handlingar, med var de bor och med vilka de umgås med vad de tycker.

  Men de säger det aldrig högt.

  Att prata sig varm om berikningen och klaga på "rasism" är bara ett sätt att markera att man tillhör den kulturella eliten.

  SvaraRadera
 2. "Vi gillar olika" d.v.s Vi gillar att folk är olika så vi kan förakta alla som inte är som vi.

  SvaraRadera
 3. Malin: Man skulle rentav kunna säga att detta massiva förakt för oliktänkande är ett exemplar på ett fruktansvärt vi och dom-tänkande.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.