2015-01-01

Jämtland Hilton

2014 slutade med att allianspartierna gjorde upp med riksdagens socialistiska minoritet om minst fyra år av socialistiskt styre, kryddat med Jonas "Syriza" Sjöstedt. Detta för att skicka en tydlig signal till väljarna om att Sveriges asylpolitik kommer att förbli extrem även den kommande mandatperioden, alldeles oavsett vad man i väljarkåren tycker om detta.

Nyhetsåret 2015 startade därefter symboliskt. Ett antal asylsökande i Jämtland vägrar att lämna bussen de sitter i. De kräver varmare klimat, mer spännande omgivningar, bättre boende samt färre björnar och vargar(!). En del av dem har gått ut i hungerstrejk.

Det är här på sin plats att fråga sig varför denna nyhet fått det mediala genomslag som den fått. Man kan förstås tänka sig att man även i journalistkåren har reagerat på att dessa asylsökande beter sig som bortskämda curlingbarn, istället för att visa prov på lite grundläggande förbannat hyfs. Man kan mycket väl tänka sig att en sådan tanke ligger bakom Östersunds-Postens rapportering, men när det kommer till medias rapportering i stort?

Det ligger, givet medias track reckord på området, nära till hands att misstänka att det faktiskt handlar om journalister som inte bara på fullt allvar tycker synd om de asylsökande som är föremål för rapporteringen. Det ligger också nära till hands att misstänka att de dessutom förväntar sig detsamma av läsarna. Vad mer är, det är inte helt otroligt att en del läsare faktiskt gör detta också. "Vi är ett rikt land", kanske någon säger, "vi har råd". Och eftersom media inte på allvar har lyft det anmärkningsvärda i att samtliga partier i förra årets val gick till val på skattehöjningar, så har samma läsare förmodligen inte reflekterat över detta heller.

Vad som sker i Jämtland bör emellertid i första hand inte förstås som ett utslag av otacksamhet. Vad som sker i Jämtland är en fullständigt naturlig följd av de signaler som naiva svenska makthavare har skickat ut över världen. De har klart och tydligt signalerat att den som gapar och skriker, att den som indignerat kräver, att den som påstår sig vara kränkt och viftar med rasistkortet, kraftigt ökar sina chanser till såväl uppehållstillstånd som en god materiell standard.

Eftersom de asylsökande utanför Grytans flyktingförläggning vet detta så gör de vad människor gör: de försöker maximera egennyttan. Det är ingenting konstigt med detta, de flesta andra skulle göra samma sak. Inte bara om de var i de asylsökandes kläder, utan om de alldeles oavsett sammanhanget såg chansen att till en låg kostnad få ett bättre liv på främlingars bekostnad. Vad som skiljer de asylsökande männen från svenskar i allmänhet och svenska män i synnerhet är att de förstnämndas chanser att få sin vilja fram, trots att de aldrig betalat en krona skatt i Sverige, är oändligt mycket större.

Vad som just nu sker i Jämtland är en logisk följd av en naiv, extrem och världsfrånvänd politik. Och över de jämtländska vidderna ekar Fredrik Reinfeldts högtflygande ord:
"Jag flyger ofta omkring över det svenska landskapet. Det rekommenderar jag andra att göra. Det är oändligt mycket mark och skog. Det finns mer plats än man kan föreställa sig. De som säger att landet är fullt måste ju visa var det är fullt."

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, LT1, SMP1, SMP2, BT1, Re1, Re2, Re3, Re4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, Ex1, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

16 kommentarer:

 1. Amen!

  Men av hänsyn till de stackars nödlidande männen som tar sig hit och lämnar kvinnor och barn i tryggheten hemma, så borde vi investera i resebroschyrer som beskriver de faktiska förhållandena i Sverige.

  Inga bad på vintern.

  Inga särskilda boenden för poeter, författare, musiker eller kompositörer.

  Underhållning och aktiviteter saknas helt.

  Ingen a la carte-matsedel på asylboendet som dessutom saknar både enkel- och dubbelrum för den som vill vara lite mer privat.

  Vädret är kallt på vintern och förhållandevis hyfsat på sommaren.

  Bostäder i storstäderna är svåråtkomliga eftersom de varmhjärtade människorna som håller dörrarna öppna också håller hårt på sin rätt till avskildhet.

  Det ÄR halt när det blir is på marken, det KAN snöa och till och med REGNA så man blir genomblöt utomhus .. vilket även sker i städerna. Något som verkar upplevas som livsfarligt även av en krigsdrabbad, traumatiserad flykting.

  Sverige är kort sagt ett livsfarligt, obehagligt land som borde förses med varningstriangel.

  SvaraRadera
 2. Ja snyfthistorier och hungersrejker börjar väl bli rätt utjatat,men dom har säkert fått höra innan dom kom hur man ska göra för att få som man vill.Och alltid är det några `godhjärtade `som vill bättra på sin gloria som ställer upp med stöd till stackarna.Vänta bara...

  SvaraRadera
 3. Ja, fast möjligtvis har snyftmaskineriet gått lite för långt den här gången. Man skall definitivt inte ta det för givet dock.

  SvaraRadera
 4. Om flyktingarna absolut vill bo i Malmö så finns ju en ledig lokal: http://www.sydsvenskan.se/malmo/brand-i-eu-migranters-lager/

  EU-migranterna verkar ha åkt hem för vintern, varför deras lokaler är lediga för omedelbar inflyttning. Centralt läge nära Mobilia köpcentrum. Dock krävs lite uppfixning efter att nån stolle tänt på, eller "tillfälle för den händige" som mäklarna skulle sagt.

  SvaraRadera
 5. Alltså, jag har skrivit det förut, försökt varna, men media hade för länge sedan bestämt sig för en ny regering och där Stefan Löfven skall framstå som den som enade nationen och utrotade SD.

  Nu kommer det vinklas som om det är migrationsverkets fel och inte flyktingsmugglarnas fel att dessa personer i Jämtland känner sig lurade.

  De har givetvis blivit lovade guld och gröna skogar av smugglare fast det var inte skogen de ville ha.

  Men lugn, media skall nu se till att vår store blivande landsfader fixar alla problem och dansar man inte efter socialisternas pipa kommer man framställas som jävulen själv.

  /henrico

  SvaraRadera
 6. En sak till, glöm inte att arbetarrörelsen med LO i spetsen tokvägrade att ens diskutera en flexiblare arbetsmarknad med alliansen för något år sedan.

  De har gapat om lönedumpning i massor av år, nu helt plötsligt låter det som om sossar vill anamma centerns arbetsmarknadspolitik för att minska utanförskapet.

  Det är klart att det nu är läge, inte då.

  Sjukt vilka hycklare sossarna är och det är inte helt ärligt att inte alliansen faktiskt försökt på sätt och vis.

  /henrico

  SvaraRadera
 7. Det är med stort intresse och ännu större förfäran jag tar del av händelserna i Grytan och alla debattörers åsikter i frågan. Självfallet är Grytan ett lämpligt ställe som flyktingförläggning. Flyktrisken är mycket mindre än den är i våra storstäder, därför förenklas utvisningsprocessen för de som inte anses ha asylskäl. Det är härlig svensk natur och vidare används en anläggning där det finns plats för fler människor. Det finns knappast någon plats för nyanlända flyktingar i våra storstäder, för flyktingarna har väl inte stått i bostadskö i sådär tjugo år innan de kom hit och vi vill väl inte att de skall få tränga sig före våra trettioåriga mambos i bostadsköerna. Sedan har jag svårt att förstå hur man kan ha asylskäl om man levt i ett annat land än det man flytt från och därför förstår jag att flera blev ursinniga när de insåg att de inte kunde gömma sig så som man kan i en storstad.
  Nu är väl inte våra gamla skjutfält några dåliga inkavrteringar. De flesta svenska pre-1990 män har ju gjort lumpen och då har de bott i baracker, på logement med två dussing andra eller i tält. Det mådde de inte dåligt av och därför har jag svårt att förstå varför inte flyktingar skullle kunna bo i baracker på ett avvecklat skjutfält under tiden deras asylskäl prövas.
  Sedan anser jag att asylinvandring borde skötas av EU. Det skall enligt mitt sätt att se det hela inte ha någon betydelse var man söker om asyl inom EU. När någon sökt asyl skall EU placera ut de asylsökande på lämpliga flyktingförläggningar som drivs eller anlitas av EU någonstans mellan finska Lappland och spanska Nordafrika eller mellan Connaught och Transylvanien. En del kommer naturligtvis att hamna i Sverige. Asylprövningen skall ske av EU-myndigheter och de som har asylskäl kommer därefter att asylplaceras i något medlemsland. Därefter finns det möjlighet för dessa flyktingar att flytta mellan medlemsländer på samma villkor som gäller för unionsmedborgare. Detta skulle ge ett mycket rättvisare system och flyktingsmugglingsindustrin skulle begränsas.

  SvaraRadera
 8. Enligt säker källa skall Mijöpartiets lokalavdelning i Grytan anordna fackeltåg imorgon kväll till stöd för flyktingarna och deras berättigade krav.

  Anmälan kan ske till Åsa Romson för de som vill ansluta från Södermalm.

  SvaraRadera
 9. Och jag såg att några godhetsapostlar redan har startat en klädinsamling så dom stackarna inte ska frysa!!!!Att dom kan gå inomhus har dom inte tänkt på.

  SvaraRadera
 10. Borde inte allmänna rekommendationsnämnden kunna bistå dessa flyktingar med hjälp så att de får tillbaks pengarna de gett för en uppenbart undermålig smugglingstjänst.
  /Plainview

  SvaraRadera
 11. Det kan nog finnas fler bottnar i det här. Att Stockholmsmedia skulle svälja nyheten med hull och hår var inte oväntat, men jag är inte säker på att alla lokal journalister i Östersund är lika sympatiskt inställda. Det kan mycket väl finnas någon som spetsat till nyheten så att dumheterna framstår i öppen dager när de nationella medierna hakar på (vilket de alltid gör).

  SvaraRadera
 12. Ja. ÖP-artikeln ger mig definitivt såna vibbar och läser man vad den här ÖP-journalisten skriver så förstärks den bilden ytterligare.

  SvaraRadera
 13. Synd att Reinfeldt inte flög över Sahara och såg all obebyggd mark där. Då hade tusentals flyktingar sluppit drunkna i Medelhavet varje år.

  SvaraRadera
 14. Bussockupanterna är nu lovade en egen lägenhet inom 3 månader.
  Så alla i bostadskön må göra samma sak.
  Kort: utpressning lönar sig.

  SvaraRadera
 15. Blir så jävla förbannad. En annan har stått i kö i 3 år i ens hemstad och det kommer krävas 3 till.

  Staten kan dra åt helvete. Jag ska göra allt jag kan för att sänka den svenska staten. Rånar mig varje dag för att sedan spotta på en.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.