2015-04-27

Anna Kinberg Batra och kremlologerna

Såväl Svenska Dagbladet som Dagens Nyheter har ikväll publicerat en TT-nyhet om att Anna Kinberg Batra i dagens partiledarintervju inte ville svara på en fråga om huruvida hon ställde sig bakom sin företrädares uppmaning till svenska folket att öppna sina hjärtan. Expressen har till och med valt att publicera en politisk analys av samma nyhet.

En ny spännande skiljelinje har därmed öppnat sig i den svenska politiken. Från och med idag kommer Den Enda Vägens Politik (det vill säga ett asylmottagande som räknat per capita är mer än dubbelt så stort som något annat EU-lands) i två varianter. Väljarna kan nu välja Den Enda Vägens politik både med och utan floskeln om öppna hjärtan. De politiska analytikerna, demoraliserade som de är av en politik som fram till idag varit söndertriangulerad, vädrar morgonluft och dammar av sina kremlologikunskaper.

Vi kan därmed konstatera att den svenska politiken återfått sin pregnans, att den återigen är spännande, erbjuder ideologisk mångfald och står väl rustad att ta sig an framtidens utmaningar!

Läs även:
Motpol
DN1, SvD1, SvD2, SvD3, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, Ex7, Ex8, Ab1, Ab2, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

3 kommentarer:

 1. läsvärt…

  http://www.svd.se/naringsliv/lugnet-fore-stormen-i-lala-landet-sverige_4514552.svd

  SvaraRadera
 2. Jag uppfattar Barta som moderaternas svar på Mona Juholt. Det är bara att vänta på vad som flyger ur näbben.

  SvaraRadera
 3. Batra är bara en övergångspartiledare, inte mycket att bry sig om. Men vad kommer sedan? Ingenting?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.