2015-05-22

Postmodernismen har blivit en farlig och ytterst destruktiv sekt

Jihadister bör "inte stigmatiseras", sade i onsdags riksdagsledamoten Azadeh Rojhan Gustafsson (S) i en debatt arrangerad av Aftonbladet.

När den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad tidigare i veckan beslöt att ge jihadistiska våldtäktsmän, mördare och slavhandlare en gräddfil gick det trots allt på något plan att förstå hur de tänkte. De var inte bara naiva, deras syn på islamistisk terror präglades dessutom av en undermedveten kolonial och rasistisk människosyn. Någonstans bottnade emellertid deras ställningstagande i en vilja att vända en negativ utveckling.

När en socialdemokratisk riksdagsledamot däremot understryker betydelsen av att "inte stigmatisera" de jihadistiska terroristerna är emellertid alla gränser sedan länge passerade. Frågan som ofrånkomligen infinner sig är vilka andra brottslingar som enligt Rojhan Gustafsson bör slippa stigmatisering. De näthatare och påstådda näthatare som hängs ut av Researchgruppen? Våldtäktsmän? Mördare? Anders Behring Breivik? Peter Mangs? Nazistiska koncentrationslägervakter?

Rojhan Gustafssons resonemang om att "inte stigmatisera" är ett utslag av en masshysterins neuros. Viljan att vara inkluderande och antirasistisk har slagit över i en form av dubbeltänk som gör att man inte längre förmår att reservationslöst ta avstånd ens från den mest bottenlösa form av ondska. Den sekteristiska nyvänster Rojhan Gustafsson representerar klarar inte längre att entydigt ta avstånd ens från bestialiska halshuggningar, folkmord, massfördrivningar, slavhandel och våldtäkter i industriell skala.

Att dessa personer därtill har mage att se sig själva som moraliska föredömen är inte bara perverst. Det hela illustrerar också med kuslig precision vilken sjuk, farlig och destruktiv sekt postmodernismen har blivit. När det kommer till kritan är den postmoderna nyvänsterns sätt att förhålla sig till verkligheten nämligen identiskt med förintelseförnekarens.

En ideologi som lyckas med konststycket att göra IS-terrorister till offer saknar varje form av moralisk kompass. En ideologi som betonar vikten av att "inte stigmatisera" medlemmarna av den kanske mest bestialiska organisation som just nu är aktiv är livsfarlig. Det är ideologier som denna som för totalitära envåldshärskare till makten.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, Ab1, SVT1, Ab1, Ab2