2015-05-22

Postmodernismen har blivit en farlig och ytterst destruktiv sekt

Jihadister bör "inte stigmatiseras", sade i onsdags riksdagsledamoten Azadeh Rojhan Gustafsson (S) i en debatt arrangerad av Aftonbladet.

När den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad tidigare i veckan beslöt att ge jihadistiska våldtäktsmän, mördare och slavhandlare en gräddfil gick det trots allt på något plan att förstå hur de tänkte. De var inte bara naiva, deras syn på islamistisk terror präglades dessutom av en undermedveten kolonial och rasistisk människosyn. Någonstans bottnade emellertid deras ställningstagande i en vilja att vända en negativ utveckling.

När en socialdemokratisk riksdagsledamot däremot understryker betydelsen av att "inte stigmatisera" de jihadistiska terroristerna är emellertid alla gränser sedan länge passerade. Frågan som ofrånkomligen infinner sig är vilka andra brottslingar som enligt Rojhan Gustafsson bör slippa stigmatisering. De näthatare och påstådda näthatare som hängs ut av Researchgruppen? Våldtäktsmän? Mördare? Anders Behring Breivik? Peter Mangs? Nazistiska koncentrationslägervakter?

Rojhan Gustafssons resonemang om att "inte stigmatisera" är ett utslag av en masshysterins neuros. Viljan att vara inkluderande och antirasistisk har slagit över i en form av dubbeltänk som gör att man inte längre förmår att reservationslöst ta avstånd ens från den mest bottenlösa form av ondska. Den sekteristiska nyvänster Rojhan Gustafsson representerar klarar inte längre att entydigt ta avstånd ens från bestialiska halshuggningar, folkmord, massfördrivningar, slavhandel och våldtäkter i industriell skala.

Att dessa personer därtill har mage att se sig själva som moraliska föredömen är inte bara perverst. Det hela illustrerar också med kuslig precision vilken sjuk, farlig och destruktiv sekt postmodernismen har blivit. När det kommer till kritan är den postmoderna nyvänsterns sätt att förhålla sig till verkligheten nämligen identiskt med förintelseförnekarens.

En ideologi som lyckas med konststycket att göra IS-terrorister till offer saknar varje form av moralisk kompass. En ideologi som betonar vikten av att "inte stigmatisera" medlemmarna av den kanske mest bestialiska organisation som just nu är aktiv är livsfarlig. Det är ideologier som denna som för totalitära envåldshärskare till makten.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, Ab1, SVT1, Ab1, Ab2

8 kommentarer:

 1. Jag mår illa av dessa ynkliga totalt ryggradslösa politiker från S, MP, Fi m.fl

  SvaraRadera
 2. När kommer vårt etablissemang att bli konsekventa och också säga att Nazister skall inte stigmatiseras?

  /Eskil

  SvaraRadera
 3. Att inte stigmatisera mördande jihadister,tyder på noll empati för dess offer.men skulle de själva drabbas av dessa jihadister vore det nog annat ljud i skällan,allas lika värde igen..

  SvaraRadera
 4. Aven AKB har uttryckt att IS-krigare kan vara offer, vilket förlänade henne det föga smickrande epitetet "queen of the idiots" i utländsk press.

  SvaraRadera
 5. Sverigedemokrater?

  Nä, de är ju inte brottslingar, så det är ok att stigmatisera dem enligt vänstern.

  SvaraRadera
 6. Som sagt var, dom har verkligen tappat förståndet helt och hållet om dom nu någonsin har haft något.

  Hur man kan ställa sig upp och säga att man inte skall stigmatisera folkmördare ? Helt sjukt.

  Fast det är väl som du säger.Dom vågar inte på något sätt kritisera islam oavsett hur extremt utövandet än är i vissa fall.

  Pelle2

  SvaraRadera
 7. Ja, visst är det fruktansvärt. Jag försöker i alla sammanhang att prata om detta, maila makthavare osv. Vi har en ny Förintelse och så ska vi dadda med förövarna. Helt sjukt!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.