2016-01-18

Den humanitära stormakten och barnäktenskapen

Svenska kommuner sanktionerar barnäktenskap, rapporterade tidigare idag Ekot. Den så kallade humanitära stormakten Sverige visar sig därmed ännu en gång vara ett land där kulturrelativismens härjningar antagit direkt epidemiska proportioner.

I landet där ständiga hänvisningar till orden "alla människors lika värde" blivit både schibbolet och nationalsport behandlar socialkontoren minderåriga kvinnor med ursprung i Mellanöstern på ett sätt som aldrig skulle komma på fråga om de i stället hade varit etniska svenskar. I ett land besatt av att neurotiskt problematisera manligheten ges män med rötterna i Mellanöstern i praktiken omfattande undantag från lagar skrivna för att gälla alla.

Bakom de ständiga pekoralerna på temat "alla människors lika värde" döljer sig en verklighet där människor alltmer blivit olika inför lagen. Sverige har blivit ett land där din hudfärg, din religion och ditt modersmål i praktiken reglerar åtskilliga av dina rättigheter och skyldigheter, ett land där din etniska bakgrund avgör vilka förväntningar det omgivande samhället och myndigheterna har på dig.

Bakom besvärjelser som "värdegrund", "alla människors lika värde" och "humanitär stormakt" ryms en moraliskt bankrutt ideologi. Bakom dessa ord döljer sig uppfattningen att människor inte bör vara lika inför lagen. Bakom dessa ord döljer sig en acceptans för barnäktenskap bland vissa kulturer men inte bland andra. Bakom dessa ord döljer sig en vilja att bortförklara och trivialisera sexövergrepp och hedersvåld om bara förövaren har "rätt" bakgrund. Bakom dessa ord döljer sig den diametrala motsatsen till den människosyn man försöker signalera med talet om "alla människors lika värde".

Att svenska politiker är generösa med andra människors pengar gör inte Sverige till en humanitär stormakt. Tvärtom, den postmoderna ideologi som slagit rot i vårt land har gjort Sverige till en humanitär bananrepublik. Om denna postmoderna ideologi bara hade varit vansinnig och pervers hade problemet måhända varit hanterligt, men den är betydligt mer än så. Denna ideologi är nattsvart ondska förklädd till godhet.

Läs även:
Motpol
SR1, SR2

18 kommentarer:

 1. Till detta kan även läggas att tingsrätten nu anser att nyanlända får köra bil under två år, enbart genom att de hävdar att de har körkort från hemlandet men nu "tappat" detta. Helt plötsligt gäller även skilda regler där. Som svensk måste du har lämplighetsintyg, synundersökning, gud vet hur mycket riskutbildning (fattas väl bara en genusutbildning), ekokörning, lektioner, teori och uppkörning etc etc. För en nyanländ: jag har tappat kortet. Staten: helt ok, kör bil.

  SvaraRadera
 2. Detta är så hårresandes att en journalist som Niklas Orrenius borde komma ihåg intervjun och läget i Sverige redan 2009.
  Men journalister är ju konsekvensneutrala och är inte oroade över att SD skulle gynnas av vissa debatter???

  "Resultatet av undersökningen: skolornas personal upptäcker sammanlagt varje år minst 25 fall av barn och ungdomar som gifts bort i arrangerade äktenskap, oftast mot barnens vilja. De flesta är flickor.
  Den yngsta flickan som gifts bort var tolv år och gick i femte klass. I sjätte klass bodde hon med sin make, blev gravid och födde sitt första barn.
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/svart-hindra-att-barn-gifts-bort/

  SvaraRadera
 3. Lika bra att ge rättviseförmedlingen i uppdrag att ta fram färgkoder för de kastmärken som snart ska tatueras in i pannan på alla som bor i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Hanna Wagenius – en i raden av alla köpta unga tösabitar som sett ljuset, hoppade visst av som ordförande i somras, nu när utopin blir verklighet, tassar de iväg, obemärkt. Men felt är inte hennes, utan att ett land som Sverige släpper fram unga omogna uppmärksamhetstörstande människor, som aldrig tagit ansvar, till opinionsbildande roller. Notera punkt 7
  http://missbesserwisser.blogspot.se/2012/12/centerpartiets-ideprogram-i-forslaget.html

  7. Integritet - för att tydliga ideologiska ställningstaganden i den frågan är nödvändigt för att vända på de sakpolitiska besluten.
  S:W jepp, först kommer moralen, sedan magen.
  ”Extra plus i kanten för att förslagen om att man från statligt håll inte ska lägga sig i samlevnadsform eller arv, vilket förresten tycks ha retat upp Aftonbladets ledarredaktion.”

  S.W Jepp, inte bara att en man ska kunna ha fyra fruar, (det finns ju sådant överskott), utan även att en man (Eller kvinna) ska kunna äkta barn, varför ska staten lägga sig människohandel och utnyttjande av minderåriga, det är väl upp till barnet, som har frihet att välja….
  ”Kan vi fortsätta att reta dem på ideologisk grund ska nog det här gå bra, hörrni!”

  S.W Jo, det gick ju bra, Centerpartiets vettlösa (köpta) utopister fick till och med med sig A.B och då snackar man Jack-Pott för postmodernisterna, nyliberalerna och kulturrelativisterna, de fick praktisera sin politik i åtta år, varvav de sista fyra med stöd av mp, och efter att Reinfeldt lyckats göra sig av med de sista trad.moderaterna, och sedan fick vi Löfven, samma förvirrade budskap, bara klädd i annan färg.

  Nu tassar de iväg – frihetens banerförare, och det gäller att komma ihåg vilka de var.

  För övrigt är det viktigare att se till att kommunalklåparen först ställs till ansvar, och sedan ta itu med utrikesministern, det måste vara sjövilt inom partiet nu, och de ligger alla lågt, måste vara en hel del palatsintriger, och man kan ju misstänka att att Löfven tidigare planerat en ombildning av regeringen till våren, men nu undrar man hur det ska gå med den saken, för alla inom borgerligheten ber till gud att att det ska hålla, så att man själv slipper ta över ansvaret för den sits man försatt Sverige i. Så det finns nog ingen botten, hur mycket s kan göra bort sig, de sitter kassaskåpssäkert.

  Det blir en lååång färd mot mörker, om de ska regera med mp, eftersom de inte kommer kunna presentera någon praktisk politik, som Hakelius idag mycket förtjänstfullt och försynt påpekar, man slulle vilja lägga den repliken på Romson, - men kan de inte äta bakelser.

  Sila mygg och svälja kameler är Svenskens öde, den där lägenheten är så klart en "gratislunch" - men vad fan, LO har ju betalt sosarna i tid och evighet, så att utrikesministern har en tjänstebostad ordnad inom de egna leden är egentligen inget märkligt, det märkliga är att de inte lärde sig efter Freivalds, vad fasiken, det hade väl bara varit och gått ut med detta från start, och tala om att hon fått detta erbjudande av kommunal, så hade hon kunnat tänka efter, för tror man att inte ministrars bostäder granskas? Det är ju så sabla klantigt självmål. Anledningen till att kommunalpampen inte avgår lär för övrigt vara samma som i FIFA, att sopa undan spår, de har ju attesterat och utanordnat varandras verifikationer, och sopar nu undan spåren, varför fokus måste hamna på huvudboken, revisorn, delegationsordning samt instruktionen för attest- och utanordningar, detta är nog bara inledningen av korruptionen, och där är ändå Margot en mygga, om än en myga med en osviklig förmåga att göra fjädrar till hönor. Det är synd om sossarna, alltså gråsossrna. Först Mona, sedan Persson, sedan Mona, sedan fullt krig, sedan Juholt, sedan den olyckklige Löfven. S.W

  SvaraRadera
 5. Olika lagar och regler för olika i landet boende personer brukar ju vara starten till failed state. Kanske är vi redan där?

  SvaraRadera
 6. Ja, det är verkligen helt sjukt hur långt identitetspolitiken och postmodernismen har gått i Sverige när vi till och med accepterar barnäktenskap bara du kommer från rätt del av världen. Om politikerna hade förstånd till det så borde dom skämmas ihjäl för sin ryggradslösa hållning !

  Pelle2

  SvaraRadera
 7. Jag blir så innerligt trött ....

  Vi har så bra lagar på det hela taget ... men så fort det handlar om tiggare eller asylsökande, hela vägen upp till allt för snabbt utdelade medborgarskap och rättigheter. Inklusive de mindre önskvärda kulturbitarna. Då plötsligt börjas det strykas på foten och relativiseras och lagens mening funkar inte alls. Väl ofta inte ens lagens exakta ordalag.

  Jag blir mer och mer övertygad om att det behöver ett totalstopp, så att Sverige hinner ifatt med precis alla områden som eftersatts pga ... ja, det verkar allt mer troligt att alla beslutsfattare varit övertygade om att det är någon slags återvändande svenskar som kommer från Afrika och Mellanöstern.

  SvaraRadera
 8. Emotser med spänning det första homoäktenskapet med minderårig.

  SvaraRadera
 9. Kanske maken kan få barnbidrag för frun?

  SvaraRadera
 10. Observera hur tyst det var i övriga media. Jag såg inte att någon som hängde på SR-nyheten. Den är ju för besvärlig ovh passar ju inte just nu när vänterfeministerna precis förklarat att det inte är någon skillnad på kultur och kultur. Och att om det kommer nyheter om att vissa kulturer tycker att det är ok att gifta sig med en 12-åring.....skulle det ju kunna gynna SD. Bäst att prata om SMHI-varningen istället, se upp, det kan komma snö i januari!
  Pellafant

  SvaraRadera
 11. Eftersom problemet inte går att relativisera versus svenska förhållanden, så kommer man väl på att lagstiftningen inte hängt med riktigt o behöver reformeras.

  SvaraRadera
 12. Sverige är allt annat än en humanitär stormakt. Det är så märkligt; stenhård feminism gränsande till manshat gäller i vissa fall, i andra fall bryr man sig inte ett skvatt om att ung flickor tvingas gifta sig med gamla gubbar. Just nu känner jag, hemskt nog, att jag inte orkar bry mig. Etablissemanget i Sverige är så långt från vad jag står för att jag inte orkar ta dem på allvar.

  SvaraRadera
 13. @ Anonym 18 januari 2016 21:28: Om du på allvar tror att jag inte tycker att det är en enorm skillnad mellan vad samtyckande vuxna gör och vad barn tvingas till så har du diskvalificerat dig från vidare diskussion. Ha ett bra liv.

  SvaraRadera
 14. Kära Fnordspotter, om jag hade haft twitter så hade ja gillat din kommentar om de marockanska gatubarnen. Vi som läser GP vet ju att det driver runt hundratals ungdomar i stan som lever i misär, begår brott för att försörja sig men som inte går att lagföras eftersom de inte har id-kort och alltid påstår sig vara under 15. Varför är det inte ovänt bevisläget som gäller? Om man påstår sig vara under 15 när man grips av polisen pga av rån, så borde man ju vara tvungen att bevisa det, innan man släpps ut, vilket sker nu. I veckan var det en unge som gripits av polisen tre gånger samma dag, men de var tvungna att släppa honom varje gång. Ska det fungera så här? Tron på rättsstaten kommer snart braka samman. Alla förstår ju vid det här laget att polisen inte kommer om du har inbrott, de kommer heller inte ta upp en anmälan om du blir utsatt för sexuella övergrepp på en festival. Men att de dessutom hela tiden släpper rånare fria, som grips på bar gärning....det kan leda till lynchmobbar. Jag tror vi är på väg dit med stormsteg, signalerna finns om att det resan funkar så i vissa "förorter".
  Mvh
  Pellafant
  PS. För överintendent, läs http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=78

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart skall inte ålder vara ett alibi för fortsatt kriminalitet. Helt absurt att släppa en (påstått) underårigt barn vind för våg. Det är ju totala motsatsen mot humanitet. Helt absurt. De tolkar lagarna bokstavsenligt och hamnar så totalt fel, allt från tiggare, personer utan körkort och frisläppta underåriga kriminella. Har bekanta som är sdvokater som hävdar att dessa problem inte skulle finnas om man valde att följa hela lagtexten, inte bara stirra sig blind på enstaka paragrafer.

   Radera
 15. Nu börjar man känna sig trygg igen, DN är trots allt en värdemätare på:
  "state of the nation" och att tro att DN styr Sveriges opinion är lika dumt som att tro att situationen är styrd från byråkraterna i Bryssel. Människan är eett förunderligt kollektivt vilset djur, och när DN nu vaknat lite, ur den kollektiva koma som skulle kunna karaktäriseras som kollektiv vilsenhet, samtidigt tom Torehammar kommer ut som "vilse" - så kan man känna sig trygg, det finns checks & balances, tom i Sverige, även om Svenskens nationalkaraktär kan sägas vara:
  tidig och snabb i stten, på allt nytt, och väldigt sen att bromsa, när nyfikenheten visade sig vara ngt kontraproduktiv. Man har satt krafter i rörelse som visade sig svåra att hantera med vanlig svensk administrativ effektivitet.

  DNs artikel är helt fantastisk, catch 22, med udden att polisen själv rundar grundlagens grund, transparensen, skyddet för vår demokrati, genom att sekretessbelägga en icke diarieförd handling, som styr hur polisens resurser alkokeras, man undrar hur poliserna själva, som ska upprätthålla lag och ordning, reagerar, när lagens själv, Rikspolischefen genom ombud, förklarar att polisens kommendering, är internt arbetsmaterial. Om inte Ygeman reagear på detta, så borde någon ställa frågan, för hur ska väljarna kunna utvärdera politiken, och premisera mer resurser till polisen, om ingen får reda på Sveriges poliskår i praktiken har blivit en slags skyddsvakter, åt den privata välfärdsindustrin, för ärligt talat, ordning och nreda ska ju dessa boende upprätthålla utan polis, det ingår i avtalet. privata företag får betalt av stat och kommun för att fullfölja ett myndighetsuppdrag, och ska enligt avtal sköta uppdraget, behöver man halva sveriges poliskår för att vakta flyktungar eller hålla gränsen, så är det något fel med någon annan myndighet, förslagsvis Migrationsverket.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-hemlighaller-fakta-om-sitt-flyktingarbete/

  S.W

  SvaraRadera
 16. Hej.

  @Hanna Wagenius: är du för att tillåta könsstympning, barnäktenskap, och brudköp?

  Frågan saknar nämligen andra nyanser än följande: alla människor är lika inför lagen, eller lagen skall tillämpas olika utifrån faktorer som tro och etnicitet.

  Så vilket är det?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 17. @ Anonym 20 januari 2016 14:00/Rickard, läkare: Men herregud, nej, det är klart som fan att jag inte är för. Varför skulle jag vara det?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.