2016-06-15

Om islamismens mecenater och deras generositet med andra människors pengar

Den så kallade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en av islamiströrelsen i Sveriges mest generösa bidragsgivare. Sedan många år tillbaka har man (inte minst då myndigheten leddes av nuvarande kulturminister Alice Bah Kuhnke) låtit skattepengar regna över islamistiska organisationer.

Att man på detta sätt satt i system att spotta skattebetalarna i ansiktet är inget som framkommit nyligen. Debattörer som Johan Lundberg och Per Gudmundson har under flera år påtalat detta. Vid åtminstone ett tillfälle har då MUCF pliktskyldigt påstått sig se allvarligt på saken.

I själva verket har emellertid vare sig MUCF eller Alice Bah Kuhnke sett någon anledning till att omvärdera sin hållning. Bidragen till islamistiska organisationer har fortsatt att flöda och Bah Kuhnke har fortsatt att personligen legitimera islamistiska organisationer.

Någonting av det första hon gjorde på sitt nya jobb som kulturminister var att bjuda in en ökänd islamist till Kulturdepartementet för gruppfoto och dialogmöte om islamofobi. Som om detta inte vore nog hade hon därtill nyligen i en debattartikel fräckheten att skylla samma statliga stöd till islamistiska föreningar som hon själv varit med om att betala ut på den förra regeringen.

Tidigare idag blev det klart att MUCF beviljat organisationen Sveriges förenade muslimer över en halv miljon kronor. Att organisationen är en salafistisk rörelse med terrorsympatier är välkänt sedan länge, men då den i sin begäran till MUCF påstod sig vilja arbeta mot islamofobi valde MUCF ändå att bevilja dess ansökan om bidrag. Islamisterna vet precis vilka knappar de skall trycka på och de "ansvariga" är, trots åratal av kritik, precis lika obekymrat och mekaniskt generösa med andra människors pengar som vanligt.

Att detta fortfarande pågår är groteskt. Att staten med hot om rättsliga påföljder tvingar medborgarna att betala skatt, och därefter låter en del av dessa skattepengar gå till att stärka den militanta islamismens ställning i Sverige, är bortom all anständighet. Det går inte ens att i vanlig ordning skylla på att man varit naiva. Problemet är välkänt sedan länge, men man har aktivt valt att ignorera det.

I vanlig ordning är det personer som från extremt höga höga hästar varit synnerligen ivriga att ifrågasätta andra människors värdegrund som har möjliggjort detta. Det är inte bara perverst, det är en påminnelse om att den så kallade humanitära stormakten Sverige i själva verket är moraliskt bankrutt.

9 kommentarer:

 1. Jag ansökte om pengar från MUCF för att starta ett scoutförbund inom ramen för den eritreansk-ortodoxa kyrkan. Vad jag kunde se så uppfyllde min ansökan kraven helt perfekt. Fick dock avslag med motiveringen:
  - Vi har inte obegränsat med medel och kan därför inte bevilja anslag till alla ansökningar.

  En helt fantastiskt motivering som kan användas för alla avslag i alla lägen. Ingen har nämligen oändliga resurser och kan godkänna alla ansökningar (varför skulle man då behöva ansöka).

  I normala fall är alla myndighetsbeslut i Sverige möjliga att överklaga. Så ej MUCF.

  Det finns normalt sätt även möjlighet att granska ett beslutsförfarande. Alla som varit med i en statlig upphandling vet hur det går till och att det är en rättsäker hantering.

  Inte heller kan MUCF redovisa vilka kriterier de använder vid beviljande av bidrag.

  Korruption?

  SvaraRadera
 2. Väl rutet!
  Jag tror det måste hamras in i vanliga naiva svenskar hur genomruttet det offentliga Sverige är. Man tar konsekvent parti för bedragare, ligister och extremister. Ett annat exempel är hur man argumenterar för flatheten mot ligister och stenkastare genom någon slags förment omsorg om förortborna och att man inte ska skuldnelägga dessa. Det är ju i ställetsvaga, men skötsamma, grupper i just förorten som drabbas av ligisternas framfart. Denna grupp skiter de förment goda högaktningsfullt i.

  SvaraRadera
 3. Ord och inga visor!

  Tack vare skribenter som du så har jag inte helt förlorat hoppet om Sverige än.

  SvaraRadera
 4. Stort tack för den klockrena kommentaren! Visst är Sverige osannolikt fantastiskt?!

  SvaraRadera
 5. Lite väl bra skrivet. Pga dig är jag så arg att jag säkert inte kommer kunna somna på flera timmar 😡

  SvaraRadera
 6. Om handläggare Omar Nur på MUCF, tidigare dömd för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll:

  http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/det-blaser-kring-omar-nur-igen-om4181211.aspx

  Är det symptomatisk att det är en kvinna, med svenskklingande namn, som kommer till försvar?

  SvaraRadera
 7. Mer om Omar Nurs insatser:

  http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/skandalskolan-fick-tre-ar-om4180982.aspx

  SvaraRadera
 8. På samma tema som förut:
  http://mobil.nt.se/asikter/ledare/bidragssloseriet-gynnar-extremism-om4181622.aspx

  SvaraRadera
 9. Myndigheten MUCF försvarar beslutet:

  http://mobil.nt.se/nyheter/myndighet-forsvarar-kritiserat-stod-om4181248.aspx#cxrecs_s

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.