2013-09-24

Sila mygg och svälja kameler

För några dagar sedan berättade SvD om hur varje arbetande svensk under de senaste tre åren beskattats med 1 900 kronor kronor mer än nödvändigt, enbart för att FN-anställda av alla nationaliteter skall kunna vältra sig i lyx. Detta har bokförts som "bistånd".

Detta har emellertid inte uppmärksammats i någon större omfattning. Istället väljer SR idag att göra en stor sak av att en svensk person anställd för att jobba med bistånd har fått sin lön ur biståndsbudgeten.

Vad de som uttalar sig mest högljutt i frågan förmodligen inte har klart för sig, är att stora delar av biståndet redan används inom Sveriges gränser. Till exempel används en stor del till asylmottagande.

Anledningen till detta är inte att man vill minska biståndet i smyg, utan för att det annars är svårt att hitta nog med meningsfulla biståndsprojekt för att nå det så kallade enprocentsmålet. Enprocentsmålet innebär målsättningen att en procent av bruttonationalintäkten skall gå till bistånd.

Med andra ord, biståndet uppgår till ungefär 36 miljarder kronor årligen. Detta innebär 7 600 kr per arbetande svensk och år, eller annorlunda uttryckt 630 kr i månaden.

Eftersom det som sagt är svårt att hitta tillräckligt många meningsfulla biståndsprojekt för att göra av med dessa pengar, väljer man därför att bland annat finansiera FN-anställdas jet set-liv. Dessa FN-anställda har åtminstone inga svårigheter att sätta sprätt på pengarna.

Abuseanmält!
Detta oerhört kontroversiella inlägg har nu blivit abuseanmält två gånger, och därför blivit tagits bort från SvD:s artiklar. Då det dryper av rasism, sexism och näthat är detta fullt förståeligt.Fnordspotting fyller 400 inlägg idag!

SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SvD1, SvD2, SvD3, LT, NSk, DN1, DN2, DN3, Da1, Da2, Da3, Da4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.