2015-05-17

Om staten som curlingförälder

Tidigare i veckan fick en artikel i Sundsvalls Tidning stor spridning. Artikeln beskrev om hur ett boende i Timrå för så kallade ensamkommande flyktingbarn hade vandaliserats (av de boende) med bland annat avföring. Det finns mycket man kan säga om detta, men det mest talande med artikeln var dess sista stycke. I detta konstaterar boendets föreståndare att "[d]e här ungdomarna har lärt sig att om de protesterar får de som de vill".

När staten går in och agerar curlingföräldrar åt ungdomar på det här sättet är såklart avsikterna de allra bästa. Man vill hjälpa, man vill vara snäll, man vill vara inkluderande och man vill definitivt inte göra något som i det hysteriska svenska samhällsklimatet kan tolkas som rasistiskt. Resultatet av detta har i praktiken blivit en närmast gränslös kravlöshet och flathet. Detta förbättrar inte de redan usla framtidsutsikterna för de boende på hemmet i Timrå. Tvärtom, detta lär högst betydligt öka sannolikheten för att de boende fastnar i utanförskap och kriminalitet.

Det här är typiskt för den aningslöshet, naivitet och oförmåga att sätta gränser som genomsyrar det svenska samhället idag. Det yttrar sig inte bara i att staten agerar curlingförälder åt ensamkommande. Det yttrar sig också i att ett stort antal bibliotek har fått tillkalla väktare eller begränsa sina öppettider för att förortsungdomar inte skall förvandla dem till slagsmålsarenor.

Det yttrar sig i att varje förslag till begränsning av ett asylmottagande som växt sig mer än dubbelt så stort som i något annat EU- eller EFTA-land direkt utmålas som rasistiskt. Det yttrar sig i att svenska politiker och myndigheter gång på gång inte bara valt att stödja islamister med skattepengar, utan dessutom nominerat samma islamister till riksdagskandidater. Det yttrar sig i att det idag finns 55 bostadsområden i Sverige vilka, med Brottsförebyggande rådets utredares ord, blivit till "enklaver i Sverige där svensk lag inte längre gäller".

Vi förtjänar bättre än så. Vi förtjänar bättre än politiker som skyller sitt eget monumentala misslyckande på medborgarnas rasism. Vi förtjänar bättre än att bli kallade rasister av politiker som inte förmår möta problemen i ett land där känslan av ett samhälle i fritt fall breder ut sig med annat än floskler. Vi förtjänar bättre än en situation där den extrema invandringspolitiken enligt politikerna själva leder till neddragningar inom skolan. Vi förtjänar bättre än politiker som beskriver segregation, utanförskap, kriminalitet och klanvälde som "en unik och fantastisk situation".

Vi förtjänar politiker som tar tag i "utmaningarna" istället för att stoppa huvudet i sanden och hoppas att problemen försvinner. Vi förtjänar bättre än att sex mähän till partiledare låter sig passiviseras till katatoni av det åttonde partiets existens och det sjunde partiets krav på allt åt alla. Vi förtjänar bättre politiker än de som oavsett partifärg låtit det fullständigt verklighetsfrånvända Miljöpartiet diktera migrationspolitiken. Vi som bor i detta land förtjänar bättre än blasfemilagstiftning, kultursidor av navelskådande dekonstruktioner av medborgarskapet och en politikerkår som gjort Sverige till en postmodern experimentverkstad.

Annie Lööf hade helt rätt då hon för en tid sedan avslutade en debattartikel med orden "nu räcker det". Vad hon då inte förstod var emellertid att hon själv är en del av problemet.

Lästips:
Peter Santesson om klansamhället
Forskning och framsteg om gängkriminalitet
Motpol om normalisering av extremism
DN1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, NSk6, NSk7, NSk8, NSk9, NSk10, LT1, LT2

11 kommentarer:

 1. (Och jag vet, alla ni SD-partister tycker att vi visst förtjänar detta eftersom inte alla röstade på SD. Det är noterat. Ni behöver inte påpeka det igen.)

  SvaraRadera
 2. Haha de är jobbiga SD-partisterna?

  SvaraRadera
 3. Well, alla partister är jobbiga. Speciellt nu när inget av partierna är bra.

  SvaraRadera
 4. Springsteen brukade sjunga om 57 TV-kanaler men inget innehåll. Paralleller till svenskt politik känns överflödiga. Hur många dåliga partier tål Sverige?

  SvaraRadera
 5. B R A V O !!! Alla rätt!

  Men vad ska vi medborgare göra? Hur ersätter man den totala inkompetensen i statsapparaten?
  Och var hittar vi kompetensen, när vi länge haft ett urspårat utbildningsväsende? Ja - jag vet att det finns förnuftiga människor även i vårt land. Men var ska vi börja?
  Ja jag vet också - rösta rätt - men det räcker inte.
  Det är bara en bit på vägen.

  SvaraRadera
 6. Jag undrar också vad man ska göra. Jag och många av mina nära och kära är fruktansvärt trötta på att Sverige har blivit landet där de som förstör och beter sig illa är de som behandlas bäst, dem är det ju så synd om. Vi andra, vi som står på pendelstationen kl. 5 varje morgon i novemberrusket för att jobba, sliter på jobbet varje dag, hämtar barn på dagis, handlar åt farmor och följer svärmor till doktorn, vi ska bara tiga, betala skatt och vara nöjda. Vi är trötta, men vad ska vi göra? Att rösta på SD eller andra extrempartier (dit räknar jag även t.ex. miljöpartiet) löser ingenting.
  Jag är trött på floskelpolitiker som säger någon intetförpliktigande floskel som får andra att dunka dem i ryggen.

  SvaraRadera
 7. Klart som 17 att det inte finns några vettiga politiker längre. Vilken vettig människa vill ge sig in i den sörja som svensk politik blivit?

  SvaraRadera
 8. När staten går in och agerar curlingföräldrar åt ungdomar på det här sättet är såklart avsikterna de allra bästa.

  Nej, avsikterna är inte alls "de allra bästa".

  Avsikten är att skapa passiva medborgare som är beroende av en stat där mängder av människor och företag är beroende av att leverera snällism.

  Tror man inte på snällismen så är det ett problem, men säg inte bara att "det här sättet är såklart avsikterna de allra bästa", för det handlar om en organisation som fått eget liv.

  SvaraRadera
 9. Kom just hem från utomlands och kommentarerna om Sverige är inte trevliga alls. Det skrattas åt våra ministrar - jodå, EU medborgare läser annat än Twitter - de undrar varför vi avskaffar vårt land. De tycker inte alls att vi är goda utan något helt annat. Hos er styr dumskallarnas sammansvärjning, var en träffande kommentar.

  SvaraRadera
 10. Jag försöker igen: Sverige måste börja mota Olle i grind genom att aktivt utmana styrelsesätt och kulturyttringar i de länder asylsökarna kommer ifrån (fast säg inget till Wallström). Så länge dessa länder är politiskt, socialt och religiöst dysfunktionella fortsätter asylströmmarna komma. Vi kan inte tömma dessa länder på sina medborgare för att vara snälla. Snällare vore att hjälpa dem till självhjälp. Nyckeln ligger där.

  SvaraRadera
 11. Det låter minst sagt som du är upprörd över rådande situation (och det med all rätt). Visst, Sverige kan stoppa migrationsströmmarna, dvs. inte ta in flyktingar och deras anhöriga. Men sen då? Ska Sverige vara ett samhälle som helt sonika löser etnifierings-, kultur- och klassproblemen? Det är inte rimligt att anta att det kommer bli ett "Little Rinkeby", "Little Boden", där invandrarna skapar mångkulturella science parks, eller att Rosengård, Biskopsgården, Norra Botkyrka kommer vara ett vettigt alternativ för de flesta.

  Vill vi förbättra detta område, har vi all anledning att föra aktiva återflyttningsprogram, utvisa kriminella invandrare, avsluta särrättigheter för invandrare etc. Vi måste hitta lösningar, om det nu är så att kaoset i vardagen stör oss, dvs. bilbränder, stenkastning mot polis, det ofantliga stöket på bibliotek. Att vi minskar migrationen kommer knappast göra Sverige till det många av oss vill ha det till, dvs. minska detta kaos.

  Ovanstående lösningar är nyckeln till att få ett Sverige som vi vill ha det till. Andra åtgärder är välkomna, så som TUT, men i längden är det en värdelös politik som leder oss in på nuvarande spår.

  / Magne

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.