2016-01-07

Nyvänstern är moraliskt bankrutt

Nyårets barbari i Köln följdes initialt av medial tystnad. När detta inte längre fungerade valde man att skönmåla vad som hade hänt. Man underlät att tala om vilka förövarna var och man talade om "[s]tökigt nyårsfirande" och "nyårsrån".

När så vidden av vad som inträffat stod klar för alla övergick man till skademinimering. Medelst exakt samma metoder som flitigt används av statskontrollerad media i Vladimir Putins Ryssland började man relativisera och försöka blanda bort korten. Vad som hänt i Köln var, löd det underförstådda budskapet, mest ett rasistiskt hjärnspöke.

Från schymaniternas håll har det allt sedan Köln varit påtagligt tyst. Sveriges Kvinnolobby har i ett flertal utspel sedan nyår kommenterat vad som pågår i utlandet, men dessa kommentarer har begränsat sig till kritik av påstått sexistisk reklam i en amerikansk tidning. De neurotiskt hudfärgsfixerade svenska feminister som hetsat varandra till att se vita män som roten till allt ont, har helt enkelt inte förmått att förhålla sig till vad som hände i Köln.

Detta sker samtidigt som stora delar av Sveriges kulturelit sviker en konstnär som hotas till döden av fanatiska extremister. Detta sker samtidigt som offentligt finansierade badhus könssegregerar bubbelpooler i stället för att kasta ut de besökare som beter sig som svin. Detta sker samtidigt som offentligt avlönade tjänstemän försvarar och relativiserar det slödder (ja, det handlar om slödder) som beter sig så illa på bibliotek att man bland annat fått kalla in vakter.

Till den radikaliserade och medialt mäktiga svenska nyvänsterns främsta kännetecken hör dess anspråk på att företräda Sanningen och Godheten. Dess extrema ställningstaganden rör sig inte om åsikter, menar man, utan om fakta.

Dess radikala linje är inte bara självklar och odiskutabel, man är därtill övertygad om att den representerar Framtiden. Endast stockkonservativa och reaktionära krafter kan därför, resonerar man, motsätta sig vad den står för. Allsköns ärekränkning och svartmålning är således på sin plats när det kommer till att tysta meningsmotståndarna.

Den som vill släta över, relativisera, skönmåla och vifta bort vad som hände i Köln slåss dock varken för sanningen, det goda eller en önskvärd framtid. Den som vill släta över, relativisera, skönmåla och vifta bort vad som hände i Köln gör sig till en nyttig idiot för väldigt mörka krafter.

Den svenska högern är hunsad. Den har de senaste åren, precis som under 70-talet, anpassat sig till en liten men högljudd klick av vänsterfanatiker. Den har bett om ursäkt för vad den tror på, den har kapitulerat från stora delar av de egna värderingarna och den har gjort åtskilliga av den fanatiska vänsterns åsikter till sina egna.

Detta måste få ett slut. Vad Köln mer än något annat visar är att den svenska nyvänstern är moraliskt bankrutt. Den förtjänar inte respekt, den förtjänar att behandlas som den fanatiska politiska sekt den är.

Den svenska högern måste sluta be om ursäkt. Den svenska högern måste sluta backa. Den svenska högern måste ta flera steg framåt. Den svenska högern måste höja rösten. Den svenska högern måste börja be de krafter som spottar på allt som är anständigt att hålla käft.

Läs även:
Motpol, Den sjätte mannen
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD1, SvD2

16 kommentarer:

 1. Liknande vad som hände i Köln har som bekant hänt också i Stuttgart och Hamburg, samt i svenska Kalmar. Svenska staten måste vässa sina förmågor att skydda flickor/kvinnor mot övergrepp! Ett första steg år att ta bort förbudet (i PUL) mot att redovisa statistik över brott utifrån förövarens etnicitet/ursprung. Och att vara noga med att brott begångna i Sverige av asylsökande kraftigt påverkar chansen till PUT/TUT.

  SvaraRadera
 2. Även tyska politiker verkar ha
  skönmålat händelserna i Köln (och Hamburg bl a)
  men kanske framför allt för att skydda regeringen.
  Om den citerade polisrapporten visar sig vara sann
  undrar man vilka effekter på tysk inrikespolitik och
  därmed också för politiken i EU detta kommer att få.
  Merkel sitter nog inte så säkert längre.

  "Die meisten waren frisch eingereiste Asylbewerber"

  Interner Polizeibericht zu Kölner Silvesternacht: "Es waren einfach zu viele zur gleichen Zeit"

  Kölner Polizist packt aus | Den Tätern ging es um Sex

  och på engelska:

  Suspects in Cologne sex attacks 'claimed to be Syrian refugees'

  Leaked police report claims senior police
  officers feared fatalities and that one of
  those involved in attacks told officers:
  “I am Syrian. You have to treat me kindly.
  Mrs Merkel invited me"

  SvaraRadera
 3. Det ska noteras att innan förbundsregeringen kommer att drabbas är det delstatsregeringen (SPD/die Grüne dvs röd-grön röra) som med all sannolikhet får bära ansvaret. Polischefen (Polizeipräsident) Albers är väl den som ligger allra sämst till, trots sin SPD-partibok.

  SvaraRadera
 4. Köln, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Kalmar. Det är de orter varifrån nyheterna om övergrepp har läckt genom mediacensuren hittills. På hur många fler orter håller mam fortfarande locket på?

  Vänstern måtte hata folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Düsseldorf och Berlin också enligt Breitbart. Det är hög tid att avsätta Merkel.

   Radera
  2. Vänstern hatar folket därför att folket inte vill och inte velat ha det elitvälde som är vänsterns våta dröm.

   Radera
 5. Bra skrivet !
  Helt sjukt att de försöker relativisera händelserna i Köln. Om en svensk man sextrakasserar en kvinna så är dom direkt framme och skriker om att detta är ett typiskt manligt beteende men om en grupp invandrare gör detsamma helt öppet och offentligt så skall det ursäktas.
  Helt sjukt också att samhället viker ner sig och inför separata manliga och kvinnliga bubbelpooler på Eriksdalsbadet istället för att polisanmäla förövarna som sextrakasserar kvinnorna.
  Jag önskar också att högern höjer rösten mot kulturmarxisterna och kulturrelativisterna.
  Pelle2

  SvaraRadera
 6. Finns det inga hederliga journalister kvar? Finns det inga hederliga politiker? Säkert, men de har tvingats bort från makten. Mer än någonsin behövs bloggar som din kära fnordspotter. Och kanske våra kära grannländer kunde sätta upp gigantiska högtalare vid gränsen och sända cencurerade nyheter?
  Pellafant

  SvaraRadera
  Svar
  1. DR har faktiskt gjort nästan det. Mikael Jalving sände ett program som hette Danmarks Röst, där svenska debattörer kunde diskutera förbjudna ämnen.

   Radera
 7. Det känns mycket bra när du använder ordet "högern" utan att ängsligt undra om någon kan ta illa upp. Själva namnet "Moderaterna" är ju på något vis en slags anpassning till gnällvänstern, och tyvärr så har dagens moderater anpassat även sin politik till dessa.

  Jag tror vi behöver ett riktigt högerparti som är vad de heter, byt namn, stå för en liberalkonservativ ideologi, gör rätt!

  SvaraRadera
 8. Bra rutet Fnordspotter!

  Nu måste alla goda krafter ta bladet från mun i det dagliga samtalet med vänner, arbetskamrater och tdligt börja kalla en spade för en spade. Alltför många av oss har alltför länge ängsligt hukat för nyvänsterna perversa tolkningsföreträde.

  SvaraRadera
 9. Mikael Levandi8 januari 2016 16:12

  Väldigt bra skrivet.
  När de gäller bråken på biblioteken så har de ju nu nått därhän att en bibliotikarie har misshandlats och blivit förd till sjukhus.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6340608
  Tack Katti Hoflin, statsbibliotekarie i Stockholm, tack Göran Greider för att ni bidragit till att det gått så långt.
  Ni har nu blod på era händer.

  SvaraRadera
 10. Ocensurerade nyheter, eller bara nyheter som rapporterar vad som händer rakt upp och ner, det är en dröm att drömma om. Ständigt detta filter, fördröjningarna, nedtoningar, omskrivningar, vi kan kalla den "tysthetsnormen". Låt oss bryta tysthetsnormen 2016, jag har börjat med att bråka om Köln med min mycket intelligenta men helt knäppliberala centerpartist till man.
  Pellafant

  SvaraRadera
 11. Det är inte bara i Köln som kvinnor omringas och utsätts för trakasserier. Jag minns det glada åttiotalet när det var räkaftnar på onsdagarna i Lund. Plötsligt blev antalet tjejer allt färre. Jag frågade då några av de tjejer som jag brukade snacka med underr äkaftnarna varför de inte gick dit längre. De berättade då att det fanns ett flyktingboende utanför staden och där bodde killar från mellanöstern eller östafrika. Bland dessa killar fanns det de som uppvaktade tjejer under räkaftnarna. Tyvärr var det så att när någon av dessa killar uppvaktade en tjej så ställde hans kompisar kring honom och tjejen så tjejen kunde inte gå därifrån och hon kunde inte påkalla uppmärksamhet från omgivningen. Tjejerna upplevde detta som mycket obehagligt. När jag då hörde talas om vad som skett i Köln och i Kalmar slog det mig direkt att detta var inget nytt, men ingen har gjort något för att komma tillrätta med problemet.
  Jag anser att Sverige bör följa Merkels exempel och utvisa asylsökande som döms för brott. De är här för att söka skydd och då är det rimligt att vi kräver att de i gengäld uppför sig hyfssat. Dessutom är det så att om våra myndigheter och debattörer slutar pjoska med buset så kommer troligen invandrarrädslan att avta i stora befolkningsgrupper. Men om svenska myndigheter fortsätter att dalta med buset så kommer snart bara det politiskt korrekta Sverige att acceptera fortsatt invandring medan vi övriga kommer att hylla de som vill annorlunda.
  När jag då läser att svenska feminister påstår att det är infödda svenska män som sexuellt trakasserar dem så tror jag att de menar att de blir trakasserade därför att normala svenska män valt bort dem. Därför är det naturligt att våra feminister är för fortsatt invandring, det kommer ju många fler män än det kommer kvinnor så det blir kanske över en och annan invandrad man åt våra feminister.

  SvaraRadera
 12. I Köln fick polischefen Albers avgå pga försöken till mörkläggning av upploppen och sexöverfallen på nyårskvällen. Vem kommer att bära skulden för DN:s mörkläggning av sextrakasserierna vid Kungsträdgårdsfestivalen? Någon? Peter W? Someone? Anyone? Bueller??

  Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.