2016-01-10

Om att låta allmänheten betala priset för politikernas svek

Sverige är, som Per Gudmundson så träffsäkert noterade för halvannat år sedan, en omvänd nattväktarstat. Staten har kapitulerat från statliga kärnuppgifter som försvar och rättsväsende, men ägnar sig i stället åt att leka hela världens socialkontor samt att betala invånares datorer, glasögon och mediciner.

Att politikerna har försatt Sverige i denna situation börjar nu få allvarliga konsekvenser. Laglösheten breder ut sig, statsutgifterna skenar och vi kan inte försvara oss samtidigt som ett grannland ägnar sig åt expansionistisk krigföring. I detta läge gör Sveriges revolutionsromantiska stolpskott till utrikesminister ett utspel om värnplikt.

Det finns ett anständigt argument för värnplikt, nämligen att värnplikt är ett nödvändigt ont i en allt annat än perfekt värld. Det är, märk väl, inte en åsikt jag delar, men det är ett bra argument som inte särskilt enkelt låter sig avfärdas. Margot Wallströms utspel bottnar emellertid inte i detta resonemang. Wallström lägger inte ens tonvikten vid försvar.

Vad Wallströms utspel i stället går ut på är att skogsbränder och andra naturkatastofer framöver skall släckas och hanteras av tvångsrekryterad personal. Andra tvångsarbetare skall, om utrikesministerns visioner blir verklighet, "hjälpa Migrationsverket eller välkomna nyanlända till Sverige".

Kort sagt, vad Wallström förespråkar är att de senaste årens politiska fuckups skall lösas genom att staten tvingar svenskar att arbeta gratis. Att svenska politiker med storhetsvansinne prioriterat drömmen om den humanitära stormakten framför rättsväsende, försvar och krisberedskap, skall lösas genom att ungdomar direkt efter gymnasiet tvingas städa upp den katastrofala röra de politiker som abdikerat från sitt ansvar lämnat efter sig. Om någon vägrar ställa upp på detta väntar, får man förmoda, fängelse eller andra rättsliga åtgärder.

Vad Margot Wallström föreslår är perverst. Det ironiska är dock att denna sorts unket stockkonservativa argument idag börjar höras väldigt ofta från precis de politiker och debattörer som ständigt använder "konservativ" som ett skällsord. Det har, i vår postmoderna värld, uppenbarligen blivit allt svårare att se bjälken i det egna ögat. Att de omedvetet stockkonservativa därtill ofta åberopar argument som att bygga nationell samhörighet, gör inte direkt denna bjälke mindre.

För övrigt är det värt att notera att Dagens Nyheter igår själva indirekt erkände att journalistkåren av politiska skäl mörkat omfattande sextrakasserier som begicks för ett halvår sedan. Sedan dess har oräkneliga krönikor med budskapet att journalistkåren inte mörkar dylika händelser eller ägnar sig åt agendajournalistik publicerats.
DN1, DN2, SMP1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, Ex1, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4

11 kommentarer:

 1. Jag väntar med spänning....finns det några riktiga journalister kvar i Sverige eller är alla rädda, fega, krypande och strykbräda kreatur? Om inte någon av MSMs alla journalister börjar gräva i den här historien så vet vi.
  pellafant

  SvaraRadera
 2. Man kan fråga sig varför Margot Wallström och inte Peter Hultqvist pratar om värnplikt på Folk och försvar? Vad säger Johan Westerholm (ledarsidorna.se) om det?

  SvaraRadera
 3. Ja -alltså, om det verkligen är krig, så gäller ju krigslagar, och i princip plikt,
  så var det i vart fall i USA under tex 2a Världskriget, det är inte snyggt, men nödvändigt efter att Jzpan drog mer USA.

  Plikten som princip är ju till för att hålla en tröskel, så att man inte för enkelt dras in i krig, där anfallaren annars frestas att gå över gränsen, varpå man endera hamnar i krig och får plikta, eller får acceptera att leva under ockupation.

  Plikt som system måste finnas, för att kunna växla upp, inför krig, och har man bara yrkessoldater, så hinner dessa gå åt, och hinner inte utbilda. har man nu plikt, i den initiala delen, så ärtta även till för att komma åt rätt sorts individer, dvs det dugande, men nu verkar ju faktiskt sossarna gå värnpliktsmotståndarnas ärenden :-)

  Inför s en gratismiffoplikt, för att reda ut den soppa som förra frihetsregeringen försatt oss i, och som S förvärrat ett värre, så löser man naturligtvis inte försvarets allvarliga problem, med miffoplikt.
  Någon slags nödlösning för att hantera ett pryamidabelt socialt magplas, med oanade konskekvenser, som det ser ut, eftersom det inte går att hejda inflödet, och det inte går att ändra lagstiftningen om alla värlens människors rättigheter till Svenska skattekronor.

  Vad som behövs är att plikta in max 10 % av en årskull, och mönstrar man i två steg kan man låtsas att systemet är jämlikt och ickediskriminerande, sedan tar man ut max 50 % för riktig mönsring, och sedan kallar man 20 %, och eftersom hälften då kommer att få möjlighet att frikalla sig, så kommer det finnas kvar 10 % frivilliga, som gör plikten, inte för att de måste, utan för att om FM hanterar detta rätt, så kommer det att vara en sju särdelse fördel att vara pliktad, dvs utbildad i strid, kommer att vara framtidens melodi för ett fredsskadat folk, dessutom meriterande vid anställning inom chefsyrken, så man kommer nog rätt lätt undan de moraliska argumenten att människor inte vill, i framtidens nattväktarstat, (den omvända) är en svensk infödd fredsälskande person ett byte, så man måste helt enkelt vara beväpnad i hur man krigar, en icke ringa del av de som kommer hit, har sas levt under krigets villkor sedan den föddes, och har ett annat synsätt till den starkes rätt.

  Om nu Wallström och Co ska använda plikten som gratisarbete, kommer det att gå åt helvete, utom möjligen om man inför civilplikt till våra tidigare frivilligorganisationer, och faktiskt lär sig ngt vettigt, tex akutsjukvård, eller att göra upp eld och släcka bränder, men att "ta hand om flyktingar" - det är ett jobb för socialkontoren :-) Det är den enda flädjen, att batik-kvinnorna får arbeta med mångfald på riktigt. S.W

  SvaraRadera
 4. Ja, det är perverst. Lika perverst som att behöva göra värnplikt och kanske offra sitt liv i krig för ett land som ändå tillhör alla på hela jorden.

  För övrigt blir jag riktigt, riktigt rädd nu när jag läser om hur polisen har mörkat de storskaliga övergreppen på kvinnor för att en sådan upplysning hade kunnat spela Sverigedemokraterna i händerna. Lever vi i en diktatur?

  SvaraRadera
 5. Vi borde kunna använda värnpliktiga till att leta upp folk som olagligen befinner sig i Sverige. Det kan exempelvis vara sådana som gömmer sig i landet efter att ha fått ett utvisningsbeslut. En annan uppgift skulle kunna vara att leta upp föräldrar som olovligen gömmer undan sina barn.

  SvaraRadera
 6. Åhå, så,det är polisens fel? Fråga, varför,rapporterade inte media om det här när det hände i augusti? För att de inte kände till det? Skulle inte tro det. (Sen säger jag bara Rom-registret, så kan vi fundera på hur sugna polisen kan tänkas vara på att löpa gatlopp i media.) Men basha polisen bara. Jag tycker det vore mer på sin plats att fråga sig ven fan som har tillsyn över alla dessa "ensamkommande barn".
  (Jag ser ett antal utan barnvakt varje vecka på simhallen. De kan inte simma, så det skulle de faktiskt behöva. Det de har däremot, är kulmage, hår på bröstet och ett allmänt "jag är trettio och kan inte tro mina ögon, kvinnor i baddräkt som badar tillsammans med män"-uttryck i ögonen. Jag ger dem onda ögat varje gång de glor på min dotter som är tio.
  pellafant

  SvaraRadera
 7. @Anonym 06:38

  Alla stora "main stream" mediekanaler (DN (naturligtvis!), SvD, AB, Exp, SR, SvT)har hoppat på polisspåret. Men nu kommer det mothugg, visserligen från nyhetskanaler som inte får nämnas i fiiint sällskap, men ändå:

  Tommy Deogan: Politiker och media mörkade sexattackerna – inte polisen

  Deogan blog_16 augusti_2015

  SvaraRadera
 8. SR skrev visst om händelserna i kungsan redan i augusti....
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6230414

  pellagant

  SvaraRadera
 9. Lite vid sidan om, sveket mot landets ungdomar,enligt ministern Hadzialic måste det anställas nära 5000 nya svensklärare till 2019 behovet uppstår då antalet SFI elever dubblas till 250 tusen,dessa pengar kunde användas för att ge svenska elever utan gymnasiekunskaper bättre förutsättningar i skolan.

  SvaraRadera
 10. Nationalsossar.... Margot Wallström vädrar väl "kris i befolkningsfrågan", antar tunnelbanebutler inte blev någon succé? Jisses vad trött jag är på politikernivån!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker Wallströms idéer är fullkomligt skrämmande, och borde leda till att hon tvingas avgå. För de som till äventyrs gillar tanken på staligt slaveri, rekommenderas ett studiebesök i Nordkorea.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.